Начало Свят Уникална! Русия разкри най-голямата тайна на новата си крилата ракета с ядрен...

Уникална! Русия разкри най-голямата тайна на новата си крилата ракета с ядрен двигател

53
0
Сподели

Заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов разказа за особеностите на уникалната руска крилата ракета с ядрен двигател. Освен неограничената дължина на полета, новата крилата ракета с ядрен двигател може да се намира във въздуха до няколко денонощия, разказа министърът в интервю за „Красная звезда“, цитира Блиц.

„Уникалността на тази ракета се състои в това, че тя лети по зададена траектория, следвайки особеностите на терена на ниски височини, което затруднява нейното засичане. Тя може да носи товар на всякакво разстояние. Може да лети с дни“, каза Борисов.

По думите му, новият вид ракетно оръжие е уникален – нищо подобно нито една друга страна не е разработила. „Голямо благодаря на нашите ядрени учени, които превърнаха тази приказка в реалност“, каза още той.

Освен уникалната крилата ракета с ядрена енергийна установка, руският президент и върховен главнокомандващ на Русия Владимир Путин представи и други образци на въоръжение: балистичната ракета „Сармат“, ракетният комплекс „Авангард“, авиационният ракетен комплекс „Кинжал“, а също и единственият в света пълноценно функциониращ боен лазер.

Остави коментар

Остави първият коментар!

avatar
  Subscribe  
Уведоми ме за