Начало България Бургазлия, избягал от ферма за роби: Мафията ни е голяма…

Бургазлия, избягал от ферма за роби: Мафията ни е голяма…

52
0
Сподели

Мафията ни е голяма. Затова хората се връщат от Англия отчаяни. Това каза пред камерата на бТВ Георги Калев, който е един от българите, попаднали в т.нар. „ферми за роби“ във Великобритания.

Между 300 и 500 лева на човек прибират българските фирми – посредници за работа в Англия. Тези, които не са одобрени, рядко успяват да си върнат парите. Наетите пък често остават на пътя. Това разказа Калев.

Той е бил в Англия от осем години. Работил е в няколко ферми, а после в английска агенция, която наема работници чрез български фирми.
„Англичаните казват, че искат определен брой работници.

Фирмите ги набират от България, изпращат ги на острова и в деня, в който отидох – бяхме 20 души. Трябваше да се спасяваме сами и то в 1 часа вечерта. Добре, че едното момче имаше тел. номер на мениджър. Звъня му настоятелно. Обади се на шефа на агенцията и прибраха хората, а българската фирма нищо не предприе“, разказва Георги Калев.

„Хората остават на пътя. Търсят си работа и подслон чрез приятели или възможност да се върнат в България. Мафията е много голяма. Ако англичаните искат 1000 човека, фирмите набират 3000 и ги изпращат в Англия. Няма работа за всичките хора и се прибират отчаяни“, добавя Калев.

Остави коментар

Остави първият коментар!

avatar
  Subscribe  
Уведоми ме за