Начало Политика БСП: Днес ще се случи нещо невиждано в историята на парламента! Ще...

БСП: Днес ще се случи нещо невиждано в историята на парламента! Ще се бием!

48
0
Сподели

„Ще се бием за демокрация. За първи път ще свалят зам. председател заради свои мисли и идеи. Това не се е случвало никога в българската история. Моля медиите да вземете и да прочетете мотивите за искането на оставката и ще видите, че няма нито един мотив за искането на оставката“. Това каза Георги Свиленски от БСП в кулоарите на парламента пред камерата на bTV, предава Блиц.

„Само Цветанов призна, че не може заместник-председател да има различно мнение от председателите на НС. Всеки народен представител е свободен да се изявява. Той не трябва да има същото мнение с управляващите, след като е в опозиция“, допълните депутатът.

Деси Атанасова от ГЕРБ пък се учуди от констатацията на Свиленски, че ще има бой за демокрация. „Аз съм учудена от констатацията на г-н Свиленски, че ще има бой за демокрация. Някои от тях нарекоха народът „дебили“. Недопустимо е. Комунистическият режим е обявен за престъпен. Не стана ясно дали изказването на Жаблянов е неговото лично мнение“, обясни тя.

В момента БСП поиска отпадането на точка първа в дневния ред на парламента, която предвиждаше гласуване на оставката на Жаблянов, но процедурата бе отхвърлена. Предстои решаващ сблъсък в парламента.

Остави коментар

Остави първият коментар!

avatar
  Subscribe  
Уведоми ме за