Начало Диети Храните, които трябва да избягваме по време на път

Храните, които трябва да избягваме по време на път

538
0
Сподели

По принцип храненето играе огромна роля във всяко едно нещо. Това важи с пълна сила при пътуването, тъй като това е процес, при който не се знае кога ще бъдете следващото ни хапване.

Никой не иска да бъде гладен в неподходящ момент от пътуването или пък да има стомашни проблеми. Диетолозите ни съветват да избягваме следните храни по време на път.

Горски плодове и ябълки

Препоръчително е да хапване плодове, които имат дебела кожа и лесно може да обелим. Такива плодове са бананите, портокалите, мандарините. При тях обелката играе защитна роля и те остават пресни за по-дълго време.

Горските плодове и ябълките не се препоръчват, тъй като те са изложени на бактерии в средата, в която се съхраняват. Когато пътувате това е много опасно, тъй като може да се стигне до инфекция.

Месо и млечни продукти

Те също трябва да се избягват, тъй като тяхното съхранение не се знае колко е добро и също може да се стигне до инфекция, а оттам до неприятни състояния на тялото ни.

Обработени или рафинирани храни

Това са продуктите направени от бяло брашно като бисквитите. Те не могат да се заразят с инфекция, но тяхната консумация може да доведе до подуване на стомаха.

Сурови храни

Суровите храни като зеленчуците са полезни, но не и по време на път. Причината е абсолютно същата като при горските плодове и месото. При неправилно съхранение те могат да се заразят с бактерии, които да причиняват стомашни инфекции.

Остави коментар

Остави първият коментар!

avatar
  Subscribe  
Уведоми ме за